Alternatieve openingsdans om het net even iets anders te doen


Veel hebben jullie al geregeld en over alles is waarschijnlijk al nagedacht rondom jullie trouwdag. Maar hoe gaan jullie het doen met die openingsdans? Niet iedereen zit erop te wachten een ongemakkelijke openingsdans te doen voor familie en vrienden, maar gelukkig hoeft dat ook niet. Er zijn namelijk veel meer opties, ook als jullie niet in de spotlights willen staan om de dansvloer spectaculair te openen. In dit blog bespreken we een aantal opties die hopelijk voor inspiratie zorgen!

Live muziek: band of artiest

Hebben jullie misschien een kennis, vriend, schoonmoeder die de nodige akkoorden op een gitaar kan spelen of een nummertje op kan voeren om de avond te starten? Of kiezen jullie ervoor entertainment van buitenaf in te huren zoals een (cover)band of artiest? Het entertainment kan dan zelf iedereen op de dansvloer vragen, hoeven jullie zelf niets te doen :).

Koppels: iedereen danst mee

Het lijkt eigenlijk best veel op een openingsdans, maar dan zonder ingewikkelde choreografie en met andere koppels naast jullie. Nodig alle koppels uit op de dansvloer. Van neefje Sam en zijn nieuwe flirt tot oma Jannie en haar tinderdate, alle stellen vieren samen de schoonheden van het partnerleven.

Champagne: iedereen doet zijn werk

Eis de aandacht van alle aanwezigen en geef een korte speech (ja, alsnog in de spotlight, maar je mag beide beentjes in ieder geval op de vloer houden). Hef jullie champagneglas en proost met de gasten op de liefde! Spreek van tevoren af met de dj of hij op dat moment een lekker dansbaar nummer op kan zetten en vraag iedereen naar de dansvloer. Voilà, openingsdans vermeden, en toch iedereen op de dansvloer.
Als je zelf dan écht niet in de spotlights wilt staan, kan je altijd aan je bruiloft dj vragen of hij de dansvloer officieel wil openen met een goed nummer.

Slow dance: een dance maar dan simpel

Vinden jullie dansen op zich niet zo’n mega erge ramp, maar hebben jullie gewoon niet zo’n zin om maanden lang te oefenen? Kies dan voor een rustig nummer waarop jullie romantisch met z’n tweeën kunnen beweging. Hier is geen voorbereiding voor nodig. Vraag van tevoren aan de dj of hij het nummer kan over mixen op een nummer met een lekkere beat en de gasten zullen vanzelf bij jullie op de dansvloer komen swingen.

Laat de gasten dansen: iedereen op de dansvloer

Laat je ceremoniemeester weten dat jullie liever geen openingsdans doen en dat het misschien leuk zou zij als een groepje van jullie vrienden/vriendinnen een dans zou instuderen. Zo kunnen jullie achterover zitten, genieten van het spektakel en hebben jullie toch een originele opening.

Eigenlijk wilde ik graag artiest worden. Helaas kan ik niet zingen of een instrument bespelen. Met zo’n 125 optredens per jaar als allround dj leid ik toch een artiestenbestaan. Sinds 2003 mix ik fulltime hits & classics op privé-feesten en zakelijke evenementen op de meest uiteenlopende en bijzondere locaties door heel Nederland. Het is geweldig om gasten te vermaken met muziek, remixen én videoclips. Helemaal als ik dat doe met live artiesten zoals een saxofonist of bands. Ik hou van muziek en de verschillende emoties die je ermee kan losmaken. Wil je meer weten? Lees dan m’n volledige biografie en klik hieronder op website.

https://ambitious.nl/leuke-alternatieven-voor-de-openingsdans/