Creative en leuke ideeën voor stukjes op een bruiloft


Stukjes en liedjes op een bruiloft… Soms is het onvermijdbaar. Het ene bruidspaar slaat dit gedeelte liever over terwijl het andere het juist wel vermakelijk vindt. Ben jij van plan om een stukje voor te bereiden voor een bruiloft. Zorg dan eerst dat je zeker weet of het bruidspaar hier wel op zit te wachten! Wil je de verrassing nog niet verklappen aan het bruidspaar zelf, dan kan je hiervoor bij de ceremoniemeester terecht. Die heeft geheid met het bruidspaar besproken wat zij wel en niet op hun bruiloft willen. Staan ze wel open voor een beetje entertainment? Lees dan verder om inspiratie op te doen voor stukjes op een bruiloft.

Toneelstuk

Vertaal een mooie/grappige/emotionele herinnering van het bruidspaar naar een toneelstukje. Dit kan bijvoorbeeld gaan over hoe ze elkaar hebben ontmoet, wanneer ze verliefd werden of iets anders kenmerkends aan het paar. Je hoeft hier zeker geen professionele acteerkunsten voor te hebben, alleen wat creativiteit en humor.

Quiz

Verzamel zoveel mogelijk info als je maar kan over het bruidspaar en zet een quiz in elkaar. Hierin heb je heel veel opties, dus maak er vooral lekker je eigen ding van. Je kan een quiz maken voor de gasten of voor het bruidspaar, maar je kan er ook voor kiezen 2 teams te maken. Probeer de vaart er wel goed in te houden en je publiek scherp te houden met bijvoorbeeld wat kleine toneelstukjes tussendoor, denk aan ‘Hoe loopt dit verhaal af?’ of ‘Wat gebeurde er toen?’.

Flashmob

Hiervoor is genoeg inspiratie te vinden op YouTube. Studeer in het geheim een dans in met zoveel mogelijk andere gasten en spreek met de bruiloft dj of ceremoniemeester af op welk nummer deze dans opgevoerd gaat worden. Wanneer alle gasten plots 1 voor 1 op de dansvloer komen en meedoen met de dans zal het bruidspaar zeker verrast zijn!

Foto’s van vroeger

Zoek de leukste babyfoto’s van het bruidspaar bij elkaar en maak er een collage of slideshow van. Vertel bij de foto’s een kort verhaal, of nog leuker, laat het stel van elkaar raden wat het verhaal achter de foto is.

Interview

Vraag een videograaf om tijdens de bruiloft de gasten een verhaaltje te laten vertellen over het bruidspaar of hun wens naar het bruidspaar uitspreken. Deze beelden zijn mooi te bundelen tot een creatief gastenboek wat je tijdens het feest kan afspelen voor alle gasten.

De trouwkrant

Een dun magazine gevuld met verhalen, wensen, foto’s en nog veel meer wat betrekking heeft tot het bruidspaar. Onderschat dit project niet, want er zal aardig wat tijd in moeite in gaan zitten, maar het eindresultaat zal het zeker waard zijn. Stuur een mailtje naar alle gasten met de vraag of zij een leuke originele aanvulling hebben voor het magazine en bundel deze bij elkaar.

Lied

Deze optie is vast al een keer in je hoofd langsgekomen. Je schrijft een persoonlijke tekst over het bruidspaar en verwerkt er wat hilarische en ongemakkelijke momenten in. Belangrijk is dat je een bekend lied als basis gebruikt zodat alle gasten de juiste wijs houden. Vraag de bruiloft dj om een karaoke versie op te zetten. Gebruik wel dezelfde karaoke versie als je de tekst gaat schrijven. Zorg er verder wel voor dat de tekst goed verstaanbaar is of deel briefjes uit waar de tekst op staat zodat het publiek mee kan lezen (en ook gezellig meezingen natuurlijk).

Eigenlijk wilde ik graag artiest worden. Helaas kan ik niet zingen of een instrument bespelen. Met zo’n 125 optredens per jaar als allround dj leid ik toch een artiestenbestaan. Sinds 2003 mix ik fulltime hits & classics op privé-feesten en zakelijke evenementen op de meest uiteenlopende en bijzondere locaties door heel Nederland. Het is geweldig om gasten te vermaken met muziek, remixen én videoclips. Helemaal als ik dat doe met live artiesten zoals een saxofonist of bands. Ik hou van muziek en de verschillende emoties die je ermee kan losmaken. Wil je meer weten? Lees dan m’n volledige biografie en klik hieronder op website.

https://ambitious.nl/creatieve-en-leuke-ideeen-voor-stukjes-op-een-bruiloft/