Een gids voor de verzorging van je krullend haar


Een gids voor de verzorging van je krullend haar

Mannen met krullend haar moeten extra maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat hun haar gezond blijft en er goed uitziet. Krullend haar kan gevoelig zijn voor droogte, pluizen en gespleten haarpunten, dus is het belangrijk dat mannen weten hoe ze hun krullen moeten verzorgen om ze er op hun best uit te laten zien. In dit blogartikel gaan we eens kijken naar enkele tips voor de verzorging van je krullend haar.

 

Regelmatig trimmen

Je krullend haar regelmatig trimmen is essentieel als je wilt dat het gezond blijft. Krullend haar heeft meer kans op gespleten haarpunten omdat de krullen het moeilijk maken voor de natuurlijke oliën van de hoofdhuid om zich gelijkmatig over de lengte van de haarschacht te verdelen. Regelmatig trimmen helpt gespleten haarpunten op afstand te houden en zorgt ervoor dat je krullen er altijd op hun best uitzien. Het wordt aanbevolen om je haar elke 6-8 weken te laten trimmen, of wanneer nodig, afhankelijk van hoe snel je haar groeit.

 

Diepe conditionering

Net als andere haartypes hebben krullen regelmatig een diepe conditioner nodig om gehydrateerd te blijven en er gezond uit te zien. Diepe conditioning helpt verloren vocht aan te vullen door door te dringen tot in de binnenste lagen van de lokken, waardoor ze zacht, soepel en gevoed aanvoelen. Zoek naar producten met natuurlijke ingrediënten zoals sheaboter of avocado-olie; deze helpen je krullen gehydrateerd te houden zonder ze te verzwaren of vet te maken. Je kan ook een van de Sebastian Professional producten gebruiken, zo blijven jouw krullen altijd mooi.

 

Vermijd te veel wassen

Het is belangrijk om krullend haar niet te veel te wassen of te overspoelen, want dit kan de natuurlijke oliën wegstrepen en krullen droog en broos laten aanvoelen. Kies er in plaats daarvan voor om slechts één of twee keer per week te wassen met een zachte shampoo die het vocht uit de strengen niet wegneemt. Gebruik na het wassen een conditioner die speciaal voor krullende lokken is ontwikkeld om ze te beschermen tegen breuk en ze te laten glanzen. Vermijd ook heet water om je haar te wassen, want dat kan na verloop van tijd schade veroorzaken; gebruik in plaats daarvan lauw water!

 https://hipopreis.nl/anders/een-gids-voor-de-verzorging-van-je-krullend-haar/