Q&A: Vastgoed Financieren & Lancering nieuwe Vastgoed Mastermind24 November om 20.00 uur zal ik live jouw vragen over het financieren van vastgoed. We nemen de cursus vastgoed financieren door en we laten de nieuwe Vastgoed Mastermind zien!

Voor beginnende en ervaren vastgoedbeleggers. Check
Er is een speciale Facebook Vastgoed Mastermind:

Er worden regelmatig vastgoedwebinars gegeven:
Om een live seminar bij te wonen:

Hoe kan je beginnen en hoe kan je doorpakken met het investeren in vastgoed. Uitleg over de verhuurhypotheek en investeringshypotheek, wat de bijkomende kosten zijn, hoe je panden kan vinden, vastgoedstrategie. Hier krijg je er antwoorden op.

Ken je Robert Kiyosaki? Het boek rijke pa, arme pa of rich dad, poor dad al?
Beroep Investeerder, ondernemer, auteur, motivational speaker
Echtgenoot Kim Kiyosaki

Robert Kiyosaki Toru (geboren 08 april 1947) is een Amerikaanse investeerder, zakenman, zelfhulp-auteur en motivational speaker. Kiyosaki is het meest bekend voor zijn Rich Dad reeks motiverende boeken en ander materiaal gepubliceerd onder het ‘Rich Dad’ merk.

Hij heeft 15 boeken geschreven waarvan wereldwijd meer dan 26 miljoen exemplaren zijn verkocht. Begonnen als zelf-uitgever, maar na verloop van tijd Warner Books, een divisie van Hachette Book Group USA.

Zijn nieuwste boeken verschijnen onder het ‘Rich Dad’ label. Drie van zijn boeken, Rich Dad Poor Dad, Rich Dad’s Cashflow Quadrant, en Rich Dad’s Guide to Investing staan tegelijkertijd op de Best-Sellers top 10 van ‘The Wall Street Journal’, ‘USA Today’ en de ‘New York Times’.

‘Rich Kid Smart Kid’ werd in 2001 gepubliceerd met de bedoeling om ouders te helpen hun kinderen financiële kennis bij te brengen. Hij heeft drie ‘Cashflow’ bord- en softwarespellen voor volwassenen en kinderen ontwikkeld en heeft een reeks van “Rich Dad” audiocassettes en cd’s geproduceerd.

Hij is getrouwd met Kim Kiyosaki. Hij heeft een zus, Emi Kiyosaki, een Tibetaanse boeddhistische non en bekend onder de naam Ven. Tenzin Kacho. Hij heeft samen met haar het boek ‘Rich Brother Rich Sister’ geschreven.
Zijn lessen

Een groot deel van Kiyosaki’s lessen zijn gefocusd op het genereren passieve inkomsten door middel van investeringen, zoals vastgoed en bedrijven, met het uiteindelijke doel te kunnen leven van dergelijke investeringen.

In relatie hiermee definieert ‘Kiyosaki’ “activa” als dingen die zorgen voor geld instroom, zoals woningen of bedrijvenen. “Passiva”, zoals huizen, auto’s, enzovoort, beschouwd hij als geld verslinders. ‘Kiyosaki’ voert ook aan dat de financiële hefboom van cruciaal belang is voor het creëren van Financiële Vrijheid.

‘Kiyosaki’ benadrukt dat financiële geletterdheid HET middel is voor verkrijgen van rijkdom. Hij zegt dat de vaardigheden vaak het best geleerd worden door ervaring en dat veel belangrijke lessen niet op school worden geleerd.

Hij zegt dat het formele onderwijs in de eerste plaats is voor wie op zoek is naar een baan en dat dit een ‘Industrieel Tijdperk’ idee is. En volgens Kiyosaki, om financiële vrijheid te verkrijgen, moet men ofwel een ondernemer of een investeerder zijn om passief inkomen te genereren.

Kiyosaki verwijst vaak naar het ‘Cashflow Quadrant’, een conceptueel instrument dat hij heeft ontwikkeld om de vier belangrijke manieren inkomen te categoriseren.

Afgebeeld in een diagram met vier groepen, verdeeld met twee lijnen (een verticaal en een horizontaal). In elk van de vier groepen verdient men op een andere manier zijn/haar geld.

De categorieën:

E: (Employee) Medewerker – Werken voor iemand anders.esbi-big

S: (Self Emloyed) Zelfstandigen en kleine bedrijven eigenaar –

Wanneer een persoon zijn eigen baan heeft en is hij/zij eigen baas.

B: (Business Owner) Bedrijfs eigenaar – Een persoon is eigenaar van een bedrijf met passieve inkomsten wanneer de eigenaars fysieke aanwezigheid niet meer vereist is.

I: (Investor) Investeerder – Investeren geld om een grotere
uitbetaling te kunnen ontvangen in de toekomst.

source