van sportvereniging tot elektriciens in de buurt


Veel jongeren met een MBO of HBO opleiding lopen stage bij een bedrijf. Ook zie je veel dat leerlingen op een middelbare school al snuffelstages doen om te proeven van bepaalde beroepen. Zo krijgen zij al een beeld van de beroepen op een jonge leeftijd. Zo kunnen ze bijvoorbeeld stage lopen bij de politie, de lokale bakker of bij de elektriciens in de buurt. Stage lopen kent veel bewezen voordelen en leerlingen zijn over het algemeen erg te spreken over deze leerzame activiteit.

Wat zijn voorbeelden van leuke stages?

Een ziekenhuis: een ziekenhuis is een leerzame stageplek waar een kind kan zien hoe het is om in de zorg te werken. Ze kunnen bijvoorbeeld stage lopen in een laboratorium, op een afdeling voor patiëntenzorg of op het kantoor. Bij een vakman als timmerman of elektricien: deze beroepen zijn zeer tijdloos en leerzaam. Kinderen krijgen een beeld van hoe het er in de bouw aan toe gaat en wat er allemaal nodig is de bouw van een huis. Zo krijgen kinderen waardering en interesse voor de bouw.

Een musea: voor kinderen die geïnteresseerd zijn in kunst, geschiedenis of natuur kan het leuk zijn om stage te lopen bij een museum. Ze kunnen bijvoorbeeld stage lopen in de afdeling voor tentoonstellingen, educatie of onderzoek. Een sportvereniging: voor sportliefhebbers kan het leuk zijn om stage te lopen bij een sportvereniging. Ze kunnen bijvoorbeeld stage lopen in de afdeling voor wedstrijdorganisatie, marketing of PR.

Waarom lopen kinderen stage?

Sommige mensen vinden stages onzin, zij zeggen: laat het kind lekker kind zijn en nog niet hoeven nadenken over het grote mensenleven. Echter zijn er veel voordelen van een stage. Zo doen zij praktijkervaring op in een vak en leren zij socialiseren op een andere manier dan via school of vriendjes. Daarbij krijgen kinderen veel zelfvertrouwen: zij stappen uit hun dagelijkse sleur en gaan de wereld ontdekken. Veel leuker dan de hele dag op school!

 https://www.ingelbewaarder.nl/stage-lopen-van-sportvereniging-tot-elektriciens-in-de-buurt/